2023-08-31 237 瀏覽
最近真係愈開愈多手打檸檬茶😂😂 淨係林香檸依間店 都唔經唔覺係香港開到第4間分店🤣🤣 聽聞黎緊尖沙咀都會開埋 真係好似珍珠奶茶咁愈見常見😂😂最近行過銅鑼灣無意間望到依間新開既其中一間分店 係之前某間咖啡店既舊店😂😂 外表依然保持同該店差不多裝潢 都係好似餐車咁 幾特別 天氣咁熱 行過岩岩好買番杯 所以都好多人係度排隊買係分店飲開原諒檸檬茶 今次想試下其他味道 就簡左「渣男手作檸檬茶」 ($30) 好似間間手打檸檬茶都有依杯咁既既名飲品😂😂「渣男手打檸檬茶」一如既往睇到店員狠狠地手打香水檸檬 ,配合特濃既茶,味道飲落比原諒檸檬茶重茶味。 岩中意茶味濃既人, 檸檬味飲落相對淡小小(?) 可能係茶味太濃影響到。 與一般檸檬茶唔同既係香水檸檬會聞落好清香 。 對比番都係「原諒檸檬茶」口味較岩我🤣🤣

渣男手打檸檬茶
外賣自取