2024-06-04 34 瀏覽
今日去左大埔中心行街,依到開左間喫茶,咁就要試下啦我地叫左2個前菜、2個主食同甜品1. 鰻魚玉子蓋飯:鰻魚燒得恰到好處,肉質非常嫩,帶有淡淡嘅炭燒香氣。玉子燒蛋,口感滑嫩,蛋香十足,仲要夠晒厚身,食落好滿足。飯粒蓬鬆,吸收咗鰻魚同玉子嘅味,夾埋一齊食,真係好鬼死正2. 蕃茄香草青口扁意粉:新鮮嘅青口煮得剛剛好,肉質鮮甜。意粉煮得彈牙爽口,配上蕃茄醬汁,味道更加豐富。香草散發出迷人嘅香氣,同青口嘅鮮味好夾。3. 蒜香蕃茄煮青口鍋配香草薯條:青口煮得鮮嫩多汁,蕃茄醬汁濃郁,帶有微微嘅酸甜,加入蒜香,令味道更加豐富。配上香草薯條,薯條炸到香脆,點埋個醬汁一齊食,好好味4. 角煮五花肉:五花肉煮得軟嫩多汁,肉質鮮嫰,真係入口即溶。角煮醬汁濃郁,滲透入肉,正5. 春日士多啤梨布丁盛合:布丁味道幾好,另外,仲有士多啤梨慕絲、大福同新鮮士多啤梨,最後,加埋果醬一齊食,味道都好夾而且甜度岩岩好6.青蘋果梳打/夏日海洋梳打兩杯似品飲落都非常清新,甜味適中,好岩飯後黎飲,清一清d油膩感整體黎講,餐廳食物質數高,而且坐得舒服,好岩三五知己黎聚餐
今日去左大埔中心行街,依到開左間喫茶,咁就要試下啦

我地叫左2個前菜、2個主食同甜品

1. 鰻魚玉子蓋飯:

2. 蕃茄香草青口扁意粉:

3. 蒜香蕃茄煮青口鍋配香草薯條:

4. 角煮五花肉:

5. 春日士多啤梨布丁盛合:

6.青蘋果梳打/夏日海洋梳打

整體黎講,餐廳食物質數高,而且坐得舒服,好岩三五知己黎聚餐