2024-09-10 1139 瀏覽
住喺大埔咁耐都係第一次食呢間,因為想食underground rise要排好耐就轉戰呢間🤣🤣(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑Bonus和牛漢堡配薯條($123)因為開頭驚意粉嘅份量會好細,就叫左呢個和牛漢堡🙈非常之有驚喜,因為入邊嘅配料非常之足料,而且醬汁好惹味,完全唔會覺得漏🤗🤗佢仲好貼心會比張紙你包住個漢堡包食,就唔使慢慢切或者諗點樣放入口食,十分之方便😍😍Ice cream and mixed berry Dutch baby pancake($78)因為接受唔到食咸嘅Dutch pancake所以就叫咗甜嘅試吓,之前試過喺另外一間食實在太難食,所以其實都有少少陰影,味道不過不失唔算話好驚豔🧐因為個pancake既口感又唔脆又唔係厚身個啲,唔太食得慣😂不過加雪糕同mixed Berries就非常之啱夏天去食🙈見到隔籬枱碟意粉仲大碟可能下次再食都會試意粉😛Cold brew($52)Cold Brew嚟講算係幾有驚喜🤩佢上台個樽已經好特別,個玻璃杯入邊仲裝咗一大嚿冰,所以倒出嚟飲嘅時候,會keep到好凍同好好飲,同埋最後出嚟都有成三杯,所以感覺上嚟講都幾抵飲🤗🤗🤗Fl

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
Bonus和牛漢堡配薯條($123)

Cold brew($52)

Flat white ($42)
Flat white嚟講都覺得算非常之出色,咖啡豆係nutty嘅感覺,同埋都唔會有燶咗或者飲落好淡嘅感覺,而且上枱嘅時候都夠熱,拉花亦都拉得好靚,所以算係一般錯嘅flat white🤗🤗

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
價錢嚟講同普通Cafe都差不多,中規中矩,份量黎講都算係足夠,所以唔會覺得還好唔抵食嘅🧐
交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
位於大埔一個唔算太方便嘅位置喺正大埔中心同太和中間,所以一係就要喺大埔墟站搭K11落車再行過去或者直接喺太和站行過去如果泊車的話就應該唔太方便,所以多數見到都係住喺大埔區內嘅街坊星期日放假去食個brunch😛😛
環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑
我地當日去到咁啱天氣好好,所以成個Cafe都好光猛,採光度非常之好,坐落會覺得好舒服,令人感覺好精神🥳🥳佢其實仲有樓上座位,可惜我哋今次冇上到樓上,下次如果再去嘅話都可以試吓坐樓上睇吓會唔會舒服啲🤩
性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
今次係因為underground Rise滿座,所以先去試呢間唔使等位嘅Cafe😛😛大埔嚟講我覺得都算一間唔錯嘅Cafe,唔使搭車出去市區都可以享受到假日嘅休閒,食物質素中上,咖啡亦都非常之好飲,所以如果有時間都可以再去試😎🥳🥳