2021-09-14
#咖喱軟殼蟹火山包🔥行完旺角波鞋街 本來諗住去cafe攤唞吓 點知人龍太長 即刻轉陣 早啲食飯唔使同人迫 最後入咗呢間街坊大推嘅東南亞食店 試番個招牌軟殼蟹火山包🥠-🥓燒豬頸肉 $68豬頸肉瘦中帶啲啲肥 肉汁同油份嘅比例唔錯 燒香後更加色香味俱全 豬肉切件望落大件 以為會乾身嚡口 點知食落肉質鬆軟 秘製豬頸肉汁 醒辣惹味-🦀咖喱軟殼蟹火山包 $138個人偏好黃咖喱多於青咖喱 貪佢色澤鮮黃 入口甜甜地同埋只有小辣 呢碟招牌菜嘅黃咖喱汁多到呢‼️ 難怪要配個巨型包🥖 麵包皮幾脆(要趁未吸收咖喱汁之前食幾啖) 軟殼蟹酥香 蘸啲食極都食唔完嘅黃咖喱汁 一啖又一啖 非常飽肚🤪-🐔海南雞(例牌) $78切雞件肉地嫩滑 就算連皮食 唔會覺得雞皮油膩 配泰式香辣汁更能提鮮 餸飯食好正 -📍阿來東南亞風味油麻地廣華街38號地舖
🥓燒豬頸肉 $68
🦀咖喱軟殼蟹火山包 $138