2021-08-20 2799 瀏覽
【十二味】#大圍 #川菜今日終於約到一個同我一樣鍾意食辣嘅朋友,所以就同咗佢一齊去食我哋兩個都好鍾意嘅麻辣菜。前排喺觀塘食過呢間十二味之後就一直對佢印象極佳,覺得佢嘅食物價廉物美,尤其係lunch set,具備非常高嘅性價比。今次喺晚飯時段嚟到大圍分店嘅,一推門入去已經見到人潮洶湧,可見佢嘅人氣都非常之旺,好多人慕名而來。最後我哋兩個叫咗一份飄香毛血旺配粉條(中辣,加麻|$176 ),大大兜夠晒我哋兩個人share嚟食。不得不說毛血旺呢款菜式簡直滿足晒我哋兩個人嘅所有願望——既有非常香口嘅麻辣湯底,又有我最鍾意嘅鴨血,仲有各種唔同嘅配料,譬如午餐肉、豬肚、豆芽等等,應有盡有,加埋我最最喜愛嘅粉條,真係食到停唔到口!總結嚟講,上次我同朋友喺午餐時間食嘅話,每人$100消費可以食到三個lunch set,今次喺晚飯時間,都要將近$100嘅消費,雖然同樣食得都好滿足,但飽肚程度就略略遜色於上次喇,所以性價比而論都係午餐時段比較吸引!———————————————#十二味十二味 (搵食市集) (大圍)大圍村南道45-47號搵食市集1樓11號舖
【十二味】#大圍 #川菜

———————————————

#十二味

十二味 (搵食市集) (大圍)
大圍村南道45-47號搵食市集1樓11號舖
  • 毛血旺