放假去APM行街,行到腳攰就去咗但馬屋食餐正嘅補充下腳骨力。見到佢哋做緊北海道夢之大地豚放題套餐($299/per person),套餐可以選擇北海道夢之大地豚肉、澳洲產長期穀飼牛、嚴選牛肉、丹麥皇冠豚肉等等,望落幾吸引。.同朋友一人叫咗一款湯底一個係骨膠原美肌鍋,一個係佢哋今期限定嘅蕃茄壽喜燒湯底🍅。美肌鍋裏面有少少雞肉,湯底純白濃郁,而蕃茄壽喜燒就好有驚喜,食落去酸酸甜甜,有少少蕃茄嘅自然酸香,好開胃。.所謂嘅夢之大地北海道豚,其實係由日本四個最佳豬種混種育成,其中包括有長白豬,大約克郡豬、杜洛克和伯克郡豬等等🐷。望落去色澤光鮮紅潤,肉味比一般嘅豬肉濃郁,而且無豬羶味,肉質鮮嫩有彈性,加上佢哋係食小麥和土豆為主,所以就相對更加健康,營養價值比普通嘅豬肉高,就算同和牛比都無失色。除咗夢之大地豚之外,佢哋整體嘅其他肉類都好唔錯,啱晒我呢啲食肉獸。.除咗肉之外出面仲有自助吧,有大量蔬菜烏冬麵同埋Häagen-Dazs雪糕等等。蔬菜方面推介大家試下貴價d嘅紫心蘿蔔羽衣甘藍等等,想要蕃茄壽喜燒湯底再濃啲嘅話,就可以加埋佢哋嘅蕃茄,佢哋嘅蕃茄好新鮮大塊,我都encore左唔少。.另外秋葵冬瓜都

另外秋葵冬瓜都可以令酸酸甜甜嘅蕃茄壽喜燒湯底更添清新。澱粉控可以試下烏冬加麻醬,或者粉糯綿綿嘅芋頭,都非常不錯。