2021-04-06 57 瀏覽
今日經過新蒲崗,就上網睇吓有啲咩好食,見到有間泰國嘢好似幾好咁就去咗試!一入到去冷氣足!所以熱辣辣都夠膽叫船麵!今次我叫咗個細嘅牛肉船麵,因為想試多啲唔同嘅食物!以為細就會好小?結果10分足料!有炸豬皮,牛腩,肥牛,牛丸,蘿蔔!蘿蔔好淋好入味,肥牛亦都唔係街市好肥嗰啲貨色,唔係低價嘢,炸豬皮都唔係好多地方見到有!食到中途嘅時候店員見到我碗麵冇乜湯,仲主動話俾多一碗湯我,好細心呀!所以最後我都飲晒佢,因為牛肉味好濃好好味,嗰晚返到屋企竟然冇口渴,證明唔係味精而令到個湯好味!小食方面我叫咗泰式生蝦,同埋泰式酸辣鳳爪,生蝦好爽口食得出係新鮮野,鳳爪係無骨,硽得好入味!正!最後就叫咗杯酒精飲品,叫做華欣網紅特調toffee apple!又真係幾打卡嫁!甜甜地好易入口!其實仲有一啲小食例如黑松露蝦餅好想試!不過真係好飽啦!下次會再去!

又真係幾打卡嫁!甜甜地好易入口!