2024-11-18
皇朝明珠環境非常舒適,裝潢簡約大方,燈光柔和,令到用餐氣氛好輕鬆。坐喺窗邊,仲可以睇到外面嘅風景,讓人感覺放鬆自在,好適合朋友聚餐或者家庭聚會。🥢招牌明爐燒脆皮乳豬一上枱好吸引!皮脆得黎肉質嫩滑,搭配特製醬汁,每一口都充滿咗肉汁,令人回味無窮!🥢上湯金魚餃配水晶球賣相真係好精緻,金魚餃用上湯煮,湯底清甜,皮薄餡靚,食落去好滑順。而水晶球則係用透明嘅餃皮包住,內裡係鮮蝦,同樣口感清新。🥢皇朝蝦餃皇蝦餃嘅餡料真係好豐富,蝦肉彈牙,皮薄而有嚼勁,咬落去感受到蝦肉嘅鮮甜,絕對係點心界嘅經典。🥢手袋和牛酥和牛肉質極之嫩滑,外層酥脆,咬落肉香四溢,昇華層次味道。🥢鮑粒鹹水角鹹水角外皮金黃酥脆,內裡包住鮑魚粒,口感豐富,鹹香味十足。🥢鮮蝦菜苗餃內有鮮蝦、清脆菜苗,味道清新可口,特別適合鍾意清淡嘅朋友。🥢皇朝三式蒸腸粉係我最愛!分別有鮮蝦、叉燒同牛肉,腸粉滑而不黏,餡料豐富,特別係搭配豉油,味道更加出色。🥢時令燉湯 竹笙螺頭羊肚菌燉湯,湯底清甜,羊肚菌嘅香味與竹笙嘅清新味道完美融合,滋補又養生。🥢明珠流沙包必試!流沙包外皮柔軟,內裡嘅流沙香甜可口,一咬沙流四溢,甜而不膩。🥢豉汁蒸排骨排骨鮮嫩,豉汁味道
🥢招牌明爐燒脆皮乳豬
🥢上湯金魚餃配水晶球
🥢皇朝蝦餃皇
🥢手袋和牛酥
和牛肉質極之嫩滑,外層酥脆,咬落肉香四溢,昇華層次味道。
🥢鮑粒鹹水角
鹹水角外皮金黃酥脆,內裡包住鮑魚粒,口感豐富,鹹香味十足。
🥢鮮蝦菜苗餃
內有鮮蝦、清脆菜苗,味道清新可口,特別適合鍾意清淡嘅朋友。
🥢皇朝三式蒸腸粉
🥢時令燉湯
🥢明珠流沙包
🥢豉汁蒸排骨
排骨鮮嫩,豉汁味道濃郁,食落口感滑嫩,
🥢鮑汁花生雞腳
雞腳軟滑入味,鮑汁味道濃厚。
🥢懷舊臘腸卷
臘腸香氣四溢、好有嚼勁,味道獨特,配以油軟包皮更出色。
總體黎講,皇朝明珠唔單止食物美味,環境舒適,服務亦好熱情,俾人一種賓至如歸嘅感覺,絕對值得推薦!下次再黎我會再試其他菜式~
皇朝明珠
地址: 大埔三門仔路鹽田仔27地段