2010-07-29 17 瀏覽
可能我比私房菜呢三個字影響左, 充滿期望咁去, 好失望咁離開~ 有一道菜大家所講既花雕蛋白蒸海紅蟹, 我相信不用多講, 大家都好推介, 其他菜既特色:第一先來既係名為天下第一雞: 呢隻雞不過不失, 個款好似黑黑地~ 第二招牌三色蝦~ 即有蝦丸,豉油蝦,黃金蝦,黃金蝦既外皮係淋~ 蝦既SIZE, 我覺得細左D, 上唔到枱~跟住唔記得先後次序啦~ 金銀蒜粉絲蒸元貝- 都生鮮,清蒸老虎斑-個SIZE幾好, 唔係好太大條, 但蒸耐左D, 原隻鮑魚扣山珍海味- 得個樣, 冇鮮味, 鮮蟹肉扒生翅 -嗰D 所謂翅係(杉)口, 個湯味道幾好~瑤柱扒西蘭花-個汁係同鮑魚一樣,冇瑤柱鮮味,所以係冇味架~d西蘭花煮得過熟, 好淋, 飄香炒飯–炒得太乾身$230 原本有鮑翅食係好抵,但可惜係將貨就價~環境方面我個人覺得好差, 地點真的難找,不能直達~最後要搭到15樓, 行後樓梯上去先揾到,好彩招牌夠大~~~最慘食食下發生小插曲, , 諗住熱開個風扇涼下, 點知成個掛牆風扇跌左落地, 個風扇蓋仲鬆脫, 個扇葉仲轉動, 好彩冇跌落人度, 如果唔係不敢想像~話比老闆娘聽, 老闆娘居然話: 你拉風扇條繩拉錯方向,

其他菜既特色:

跟住唔記得先後次序啦~
金銀蒜粉絲蒸元貝- 都生鮮,
清蒸老虎斑-個SIZE幾好, 唔係好太大條, 但蒸耐左D,
原隻鮑魚扣山珍海味- 得個樣, 冇鮮味,
鮮蟹肉扒生翅 -嗰D 所謂翅係(杉)口
, 個湯味道幾好
~
飄香炒飯–炒得太乾身

$230 原本有鮑翅食係好抵,但可惜係將貨就價~

話比老闆娘聽, 老闆娘居然話: 你拉風扇條繩拉錯方向, 所以先掉落來~~~

最後總結: 價錢平價, 食物和厠所環境衛生實在有待改善, (厠所,洗碗只有一片浴廉相隔)~店主應要留意店內掛牆設備要裝得穏固,如果唔係好易發生意外~
2010-07-17
慶祝紀念