2022-06-02 175 瀏覽
粉嶺呢個美食沙漠竟然會開酸菜魚,二話不說即刻要拜訪下~ 平日夜晚竟然要等位,諗住會好好食啦,點知又唔係喎😰見個二人餐好抵食,即刻叫黎試試先🫣招牌十三姨酸菜魚嗰一粒星係比個湯既 — 啲魚係一pat野,大力啲夾都散,出面包住好厚既生粉芡,冇魚味又冇魚既肉質,合埋眼食應該唔知自己食緊乜啲寛粉都係唔好食,煮到淋滋滋,明明寛粉係食佢煙煙韌韌個口感 👉🏻擂椒松花皮蛋呢個都算幾好食,辣辣地,幾惹味,有啲似譚X幾感覺。面頭啲花生好好食。👉🏻秘製雞翼第一啖食落口真係好食,覺得炸到好酥脆,仲要蘸左啲辣粉,好有風味。但食食下 啲雪味真係係啲肉度滲出黎🥴 好種好唔新鮮既感覺👉🏻口水汁無骨雞呢個最好係佢去左骨!啖啖肉,同埋佢啲雞份量好多,啲汁又幾好食,但都係有陣慢慢滲出黎既雪味🥴 最後食淨晒既反而係碟酸菜魚,真係食唔落口,反而啲小菜仲好食,但應該都唔會再黎食第二次

見個二人餐好抵食,即刻叫黎試試先

🫣招牌十三姨酸菜魚

啲寛粉都係唔好食,煮到淋滋滋,明明寛粉係食佢煙煙韌韌個口感

酸菜魚
酸菜魚