(非會員)
2010-01-26 118 瀏覽
今日屋企人提議去試德興既全包宴,一行六人,剛好半席。我一向不抱希望,但都無諗過咁不濟。可能其他分店會好d...?食物:1. 乳豬:皮少脆,但係凍既,好似燒左好耐。2. 翠玉瓜炒珊瑚蚌貴花蚌:貴花蚌咬唔開,無鑊氣,完靠另上既蝦醬。3. 節瓜瑤柱圃:OK, 個茨好"杰"。4. 炸脆奶鳳尾蝦:我無食脆奶,蝦有脆皮,不過肉無味。5. 菜膽翅:個茨超杰,重味精,最慘只係暖既。6. 鳳梨元蹄:味道似糖醋骨,不過元蹄肉好硬,煮唔"林"。7. 蒸老鼠斑:細細條,好彩熱辣辣。8. 沙薑炸子雞:皮都脆既,不過無乜味,我講唔出好食。9. 臘味燸米飯:糯米唔多,是但OK咁啦。10. 蓮蓉夀包:幾軟熟,新鮮熱辣,反而幾OK。環境:大部分檯都係打邊爐,感覺又迫又亂,唔係好乾淨。最慘係好嘈,侍應客人鬥嗌.套餐包啤酒1支及即沖橙汁兼加一,平日盛惠$666。唔算貴,但其實$111/head可以有好多更好既選擇。總之..成晚都唔知食左d乜咁,忽然覺得對唔住自己個胃tim!
食物:
1. 乳豬:皮少脆,但係凍既,好似燒左好耐。
3. 節瓜瑤柱圃:OK, 個茨好"杰"。
4. 炸脆奶鳳尾蝦:我無食脆奶,蝦有脆皮,不過肉無味。
5. 菜膽翅:個茨超杰,重味精,最慘只係暖既。
6. 鳳梨元蹄:味道似糖醋骨,不過元蹄肉好硬,煮唔"林"。
7. 蒸老鼠斑:細細條,好彩熱辣辣。
8. 沙薑炸子雞:皮都脆既,不過無乜味,我講唔出好食。
9. 臘味燸米飯:糯米唔多,是但OK咁啦。
10. 蓮蓉夀包:幾軟熟,新鮮熱辣,反而幾OK。
環境:

2010-01-26