2022-08-04
之前因為六點後冇常食,好耐都冇同👦🏻食過好西lu (嗚嗚😢。行完街之後想鋸扒仔,但糧美荷包又有啲緊,呢間餐廳打救咗我哋,人均都唔使過$300!是日特別版招牌平鐵牛扒 $248好特別嘅名字,聽講係牛肩對上咁上下嘅位置,總之就係出邊食唔到啦🥸 我牛扒慣例嗌5成熟,出到嚟有勁吸睛嘅粉嫩顏色💗 餐廳冇點落醬汁特別調味,簡簡單單更加可特出牛香😋 口感非常柔軟 肉汁豐富,CP值真係好高💯西班牙黑毛豬豬羽毛 $268👦🏻話今日唔想食牛 就嗌咗個豬,又係啲特別部位。切左少少比我試,嘩!好少可有豬肉拍得住牛肉嘅嗰種鬆軟,豬味香濃😳 唔食牛嘅人可以一試,但身為牛魔王嘅我都係鐘情呢度嘅flat iron (嘻嘻~Dirty lemon tea𥄫過下OpenRice 呢款飲品好似幾受歡迎🍹 個人覺得比起一般檸茶,茶味明顯香濃啲,講究茶底嘅話會挺喜歡的。
是日特別版招牌平鐵牛扒 $248
西班牙黑毛豬豬羽毛 $268