本人住在馬鞍山,星期六同家人一起踩單車去博康邨的《豆研心事》購買糖水返屋企食,我哋點了三個糖水,一共$96。楊枝甘露味道都唔錯,不過要$36都唔平,佢個汁冇乜芒果味,可以改善一下,同埋可以加多啲芒果粒,依楊枝甘露嚟講,soymart by豆乳狂人好味過去,人哋芒果多D,同埋佢個糖水兜穩固啲。多芒小丸子,要$40仲貴過楊枝甘露,味道同楊枝甘露差唔多,只不過係多咗啲小丸子,同埋少咗西柚。最好食係芝麻糊豆腐花,芝麻糊芝麻味香濃,豆腐花也不錯,最緊要係呢碗嘢最抵食,咁大碗只需$20。總括嚟講,呢間甜品店都唔錯,幾有心機整糖水,下次有機會我都會再踩單車嚟幫襯。大家都要多啲幫襯小店,如果唔係就會執笠啦!
楊枝甘露
多芒小丸子
芝麻糊豆腐花(凍)
2024-10-12
外賣自取
$24 (宵夜)
楊枝甘露
多芒小丸子
芝麻糊豆腐花(凍)