2018-07-23 256 瀏覽
同朋友慶祝生日,唔知食咩好,之前聽過屋企人講「緣聚」d野食都唔錯,就早一星期book定位。每位$248,五位或以上,生日果位有半價😍。因為預約左唔洗等,入到去間鋪頭,環境都算衛生,最緊要無油煙味。星期日6點都未見有好多人。日式放題好處就係唔洗諗咁多,想食咩就食咩,咁多種類,總有一種啱你心水。都未座底,就擺曬d紙出黎寫,唔係我心急呀,食得兩粒鐘,又唔知佢d野要上幾耐,梗係越快落單越好😼。好在佢都算上得幾快,一黎就上刺身,食落都幾新鮮。象拔蚌超甜,呑拿魚話明係中腩,唔輸得,其他餐廳通常都係俾背脊肉🤭,連平日唔多食吞拿魚嘅我都食唔少,絕對要Encore。仲有帶子,鮑片,螺片,劍魚腩,三文魚,八爪魚🐙,甜蝦等。跟住上嘅係炸物,紫心香芋丸,芝心蝦丸,大蝦🍤同香蕉年糕超邪惡😈😈,食完又食,佢d粉夠薄,食多咗都唔覺膩,唉,減肥又要「食左先講」😹。飲品方面,有三個雪櫃的啤酒汽水加紙包,包括道地烏龍茶,清心棧,維他等等。比較特別的有Somersby 蘋果酒,hoegaarden rosee,清酒,梅酒,啤酒任飲。最後的甜品,普普通通,都係牛奶公司同阿婆羅雪條/雪糕,自家制啫喱,軟雪糕,蛋糕。總括而言,呢

飲品方面,有三個雪櫃的啤酒汽水加紙包

最後的甜品,普普通通,都係牛奶公司同阿婆羅雪條/雪糕,自家制啫喱,軟雪糕,蛋糕。總括而言,呢間餐廳啲嘢食都唔錯,有時間會再嚟試埋其他嘢食。😋
  • 刺身
  • 炸物