2019-12-02
呢晚途經荔枝角但又想食拉麵,正當以為要放棄冇得食個陣,俾我SEARCH到呢間元札幌拉麵! 於是就去試下~~~ 呢間拉麵係四小龍入面個商場度,個商場指示都麻麻地,我地搵左一陣先搵到間鋪頭~ 我地叫左個自選套餐,分別係松、竹、梅、菊度揀一樣野食~我地揀左地獄拉麵、雞翼、炒魷魚鬚同埋鹽燒三文魚頭~之後再另外叫左個滑蛋豬同埋炸雞! 我地叫野食個陣店員已經提左我地個地獄拉麵都真係好辣下!但睇相又覺得D配料佢最岩食,於是乎即管叫黎食下~點知到左個陣試左啖湯都真係有D辣!!!唔飲個湯都食到,但要飲埋個湯就辣得滯!呢款拉麵既麵質都非常之有咬口,同埋其實湯底都好好飲!X燒都好有肉味夠哂好食!!! 雞翼燒得岩岩好,醃到入面都好夠味,唔會話太淡!個皮又燒到夠哂脆身! 炒魷魚鬚上枱超香!超重魷魚味!同人地係街邊燒D魷魚一樣咁香咁吸引!食落唔會話炒得太熟! 正呀! 燒三文魚頭夠哂嫩滑,好怕平時D三文魚頭燒得太熟,咁D肉就太鞋~~而家燒到岩岩好,D肉又夠哂多汁!!!!!!!!!!!!!!正呀!!! 滑蛋豬D豬夠哂脆口! 亦都唔會太乾,但略嫌美中不足就係個飯太濕~D吉豬要快D食,如果放得太耐會淋~證明D吉豬真係
滑蛋豬D豬夠哂脆口! 亦都唔會太乾,但略嫌美中不足就係個飯太濕~D吉豬要快D食,如果放得太耐會淋~證明D吉豬真係新鮮整好再上枱!!!
最後要講下個炸雞!真係不得了!D 雞炸到好嫩同脆口!炸漿唔會太厚!夠哂岩岩好! 呢間餐廳控制食物火喉真係非常之唔錯!!!!!! 一定有下次~~~~