2021-07-07
一經過見到呢間Cafe裝修好靚,好清新嘅感覺,裏面仲有好多麵包售賣,忍唔住入去消費一下,揀下麵包同飲品認真啲一睇,咦,原來係鴻福堂嘅,只係鴻福堂嘅縮寫,裏面仲有好多鴻福堂嘅湯粉,飲品,涼茶,甜品等等,不過成件事就變左Cafe版本Cafe版嘅鴻福堂除咗多咗麵包之外仲有沙律等等食物,真係成間Cafe等,唔錯,不過只係個外表,環境睇落唔錯。👍🏻今次我買咗兩個包嚟食,兩個都好唔掂,首先第一個 bagel, 除咗個樣係bagel 之外,食落口嘅口感完全唔係嗰回事,只係普通一個麵包,完全唔值$15另一個紅酒藍莓乳酪軟歐包,成$32 ,完全冇餡料咁滯,完全冇紅酒味,講咩紅酒姐,餡料比例同其他連鎖麵包店嘅$8麵包一樣,我使乜洗30幾蚊姐⋯只能夠話佢哋嘅麵包真係唔應該係呢個定價,質素做唔到,唔係話其他麵包店可以買貴價麵包佢就可以跟風㗎,冇咁大個頭就唔好戴咁大頂帽!不自量力!marketing出咗事!我會比劣評,因為餐廳最主要係睇啲食物,裝修都係其次,如果淨係要睇裝修欣賞裝修,我可以去博物館,唔使食嘢