當日一班朋友本來想約去韓燒,不過我的喉嚨還在痛...所以bonnie決定去食齋,介紹左呢間餐廳~果道唔多人又幾清靜, 我地5個人點左個 四人餐$288 , 前菜: 素雞翅味道不錯的,不過個翅杰身返少少會更加好呀,上菜果陣完全見唔到有油,仲有大大隻冬菇,雲耳tim!當中有4個主菜 ,包括 菠蘿咕嚕肉,個醬汁有酸甜的味道,幾開胃+醒神!! 有青椒,蔥,菠蘿,的確係幾大碟! 豬肉串(忘記整個名字)用粗身的竹簽將似是豬肉球+西芹+青椒的東西串起來,每人一串,想不到中菜館也有串燒吃,那件豬肉球都幾大件,很好吃 海鮮沙律卷其實個卷的皮就係鴨齋,加上中間餡料有雜果沙律,車里子,雜果粒,又係一道非常開胃的菜式~ good 加上唔算好多油 燒汁銀鱈魚再加上幾棵大大的小棠菜,銀鱈魚煎得幾好味,有少少銀鱈魚的味道所在!燒汁味道還好的~味精唔算好重 甜蜜蜜甜品: 喳喳個糖水唔會太過稀,略甜,仲有好多豆tim呀,有眉豆,紅豆,綠豆等等,大大粒!茶錢只需$5 , 再單叫5個白飯(忘了多少錢..)total: 341.3呢道環境清清靜靜又闊落,又唔會有咩食客等位,所以可以慢慢坐同埋吹水,很好呀!
四人餐$288 ,

當中有4個主菜 ,包括
菠蘿咕嚕肉,

豬肉串(忘記整個名字)

海鮮沙律卷
加上唔算好多油

燒汁銀鱈魚

甜蜜蜜甜品: 喳喳

茶錢只需$5 , 再單叫5個白飯(忘了多少錢..)
total: 341.3

碗筷擺設