2017-07-12 60 瀏覽
今晚同個舊同事食飯,他介紹位於太子呢間心煱,至前都有試過呢間嘅午市點心,都有唔錯嘅回憶,味道好,款式都多。而今次同事就推介我試呢度晚市嘅任飲任食四部曲就如海報所講第一嘆蒸蠔,第二食脆皮乳鴿,第三雞煲(可以揀麻辣/芝士味),最後就係任食火煱。當然餐廳裹倆大雪櫃都攞滿唔同飲料,涼粉,蕃石榴汁,汽水,紙包飲品同啤酒任食雪糕,但只有雀巢雪糕餐廳環境唔大,但都有間房仔,應該係for VIP ,好多人所以都等左成個鐘,所以下次最好都係訂定枱。燒乳鴿size比想像中細都夠入味,任食黎講都算咁上下嘆蒸蠔,乳鴿後侍應隨即送上蒸煱 入裹就係倆大隻蠔短短數分鐘後就好,相當肥美,鮮汁十足 但蠔味唔算濃,侍應好似擔心倆個鐘唔夠食,不停吹我們落單,揀湯底同火煱嘅食材。雞煲上陣比上一般嘅雞煲好似缺乏啲香料味,而且唔太辣,但在唔油,同唔咸都算優點原本想試消暑冬瓜海鮮湯,但原來要訂,所以就揀咗粟米豬骨湯,湯中有三大塊豬骨,肥死人啦肥牛墨魚滑,蝦滑炸魚皮,醉雞件黑豚肉白蟮片,脆鯇片,墨魚片,不可不提就係廣東雲呑, 鮮蝦水餃倆個都好好食

任食雪糕,但只有雀巢雪糕

燒乳鴿size比想像中細都夠入味,任食黎講都算咁上下

嘆蒸蠔,乳鴿後侍應隨即送上蒸煱 入裹就係倆大隻蠔

都算優點

肥牛墨魚滑,蝦滑