2022-11-30
ICHIJUISSAI一汁一菜いちじゅういっさい咁啱去旺角。同個朋友食個晏先唔想岀路面,就係商場入面食呢!🔸濃香牛肉野菌咖喱飯係日本既咖喱味呀!味道好濃郁。配以炆得好淋既牛肉,加上日本珍珠米感覺,就好似返返(記住係返返)日本咁呢不過看似好多汁,但原來唔係好夠送飯,所以得返d米飯太悶,食唔哂🔸套餐(湯+飯+配料)湯 - 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯濃就真係好濃呢。仲好(結)添我本人唔太鍾意呢個湯食唔哂d飯諗住拎佢黎送,諗住好似粟米六粒飯個味道咁呢。結果係超fail!!完全搞唔掂食左兩啖就放棄 =]飯 - 日本米飯日….本……珍…….珠………米配菜 - 蕃茄菠菜芝士雞肉卷呢個蕃茄味反而太淡呢另外都唔太感受倒有芝士同菠菜既感覺。一般般餐茶 - 蜜桃紅茶🍑超fail!!!完全係飲緊糖水!!最後隔離位仲漏左個銀包係到,好彩即刻交比店員,個客係我差唔多食完果陣黎拎返呢Btw 講返正題對比起網上既評價同分店數量其實都幾等失望有機會可能或者未必會再去呢推薦指數⭐️⭐️/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️扺食指數⭐️⭐️⭐/⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🏡旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖#日食屋 #咖喱 #粟米濃湯 #可一不可再#老實不客氣#純粹個
一汁一菜
いちじゅういっさい
咁啱去旺角。同個朋友食個晏先
唔想岀路面,就係商場入面食呢!
🔸濃香牛肉野菌咖喱飯
感覺,就好似返返(記住係返返)日本咁呢
🔸套餐(湯+飯+配料)
湯 - 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
濃就真係好濃呢。仲好(結)添
我本人唔太鍾意呢個湯
食唔哂d飯諗住拎佢黎送,諗住好似粟米六粒飯個味道咁呢。
結果係超fail!!完全搞唔掂
食左兩啖就放棄 =]
飯 - 日本米飯
日….本……珍…….珠………米
配菜 - 蕃茄菠菜芝士雞肉卷
呢個蕃茄味反而太淡呢
另外都唔太感受倒有芝士同菠菜既感覺。一般般
餐茶 - 蜜桃紅茶🍑
超fail!!!完全係飲緊糖水!!
Btw 講返正題
對比起網上既評價同分店數量