2022-08-07 111 瀏覽
好耐無食車仔麵。今日和朋友行完山經過金雄御車仔麵,見到門面光猛整潔,便和朋入去試下。自己用barcode落單,可以慢慢揀自己喜歡的組合,好!自選車仔麵,兩餸一麵起,淨餸三餸起。面底$10,可以揀油麵,粉絲,米粉,瀨粉,幼麵,粗麵,河粉,公仔麵,米線等。餸有差不多四十種,任你配搭,由$10至$12一種,包括美味的鹵水,還有小食,咖喱小食和各式各樣的飲品。部分丸子採用振興出品,鹵水是老師傅獨家傳授秘方。我揀了河粉配幾種我愛吃的鹵水和丸子。河粉滑,湯底甜,鹵水豬大腸肥美好食没有異味,秘製牛筋真的超淋入口充滿膠質,五香牛腩又夠淋滑,墨魚丸大大粒又彈牙。朋友叫了個淨餸。雖然佢話減肥,也忍不住叫了多個餸。包心豬肉丸有特色好味,蘿蔔清甜,咖哩豬皮夠淋滑,豆卜也不錯。炸魚皮20元一碟大大碟,魚皮香脆,將魚皮浸浸湯汁再吃別有一番風味。香滑奶茶用黑白淡奶,好飲,熱檸檬水也不錯,只是$11一杯,抵飲。店內座位舒適,我們坐在卡位,看見外面車水馬龍,我們可以慢慢嘆下冷氣吃碗車仔麵,愜意!下午茶時段來,$40一碗車仔麵更抵食。

自己用barcode落單,可以慢慢揀自己喜歡的組合,好!

自選車仔麵,兩餸一麵起,淨餸三餸起。

下午茶時段來,$40一碗車仔麵更抵食。

• 魚皮