咁既出品都叫自己做日本料理,咁 7-eleven 可以係米芝連三星多國菜食府 ﹗街口間車仔麵加條蟹柳咪係日式拉麵 ﹗罐頭、即食、翻熱、即食麵、翻炸,平價食材,嚇死日本人料理。如果唔係個客想試一試,我真係唔會幫襯。食一次都厭多,無下次,飽晒。中華沙律、香辣螺頭,唔洗講都知係買返黎即食貨啦,無咩好講,差差差。前菜份量少,一篤仔海藻又唔夠凍,螺頭仲係腍劈劈添,都唔知食緊咩,兩者都只有調味料及醬汁味道,救命呀 ﹗甜蝦刺生,三文魚刺生,OK 啦,無咩大問題,街邊貨色。硬實燒鰻魚配照燒醬,仲乾爭爭,咩事呀?炒什菜,咩黎架?味精湯浸菜?炒菜咁架咩?無野講,劣劣劣。海鮮拉麵?﹗值 HKD38 蚊,最初諗住叫餃子釀雞翼拉麵,想睇吓到底點樣將餃子釀係雞中翼裡面。不過驚驚地,都係叫啲普通野安全啲,但都係中招。見個配搭都係第一次,少量昆布、一湯羹粟米粒、半條斜切平價蟹柳、酥炸橙色假帶子、迷你芝麻八爪魚一隻、日式魚蛋一片、硬實魷魚翼四份一片、天婦羅炸蝦,佢層皮厚得出奇,不過浸完湯就甩皮,十足成個套咁,可以套返落隻蝦度,搞笑 ﹗試埋您個拉麵,即食味精拉麵,係咁多 ﹗叫住走蔥,都係無既,落單時個四眼肥仔完全唔尊心聽

叫住走蔥,都係無既,落單時個四眼肥仔完全唔尊心聽客人要啲咩,眼神話我知佢係度遊緊魂,之後到埋單都未攞飲品比我地 ﹗仲有依度啲飲品全部都係紙包裝同樽裝架。

中華沙律、香辣螺頭
甜蝦刺生、三文魚刺生、炒什菜、燒鰻魚
海鮮拉麵
2011-07-08