2008-06-02 10 瀏覽
其實今次是我第一次食四川菜,當然不知什麼是正中啦!! 起初我認為四川菜只有辣!!但當我今次食完四姐之後,就有點改變想法了!!其實不是勁辣 (辣度是可以接受的),而是麻囉 (即是麻辣feel ar) !!我點了3個冷菜 和4 個熱菜 冷菜 ~ (i) 夫妻肺片, (ii) 口水雞 (iii) 酸辣青瓜那個夫妻肺片勁好食呀,好入味呀,一個字"正"呀,簡直想再order once again ar!!熱菜 ~ (i) 水煮魚 , (ii) 煱粑回煱肉, (iii)泡椒牛肉 (iv) 干扁四季豆嘩個水煮魚你見到的時候真的被嚇死了, 成窩都是血紅色的, 心想一定辣死了, 點知食起上來又不是好辣wor, 但啲魚好滑好嘢味, 那些薯粉做成的麵條好好食呀, 索哂啲味, 但得幾條好似好少,好味的東西總是覺得唔夠食的!!那個回煱肉都幾好味呀,用來送飯都幾野味!! 而那些煱粑好脆口,食到尾都唔"腍", 得呀!!但我個人覺得牛肉咸了少少囉, 用來送飯就沒有問題啦!!原來擔擔麵要訂才做的,好彩他們都肯做出來,好味度呀,同出面的不同,他們是沒有湯的!! 我想我一定會再去試他們其他菜式的!!
我點了3個冷菜 和4 個熱菜
但我個人覺得牛肉咸了少少囉, 用來送飯就沒有問題啦!!
我想我一定會再去試他們其他菜式的!!
  • 夫妻肺片 和 水煮魚