2020-09-23
今日突登喺荔枝角行去長沙灣試呢間新餐廳😎重點要講咗先:花甲粉超級正,快啲去食😋😋😋🐚招牌花甲粉$45以清酒和薑煮花甲和粉絲,超級鮮甜,完全不腥😍 花甲的份量極多,每碗有9隻😆 以錫紙包住保溫🔥基本上從頭到尾都是熱辣辣的☺️吃完花甲粉後,載殼的碗很壯觀😂🐮安格斯牛肉粒$28🍄金菇肥牛$22兩款都是牛魔王必食串燒😎 安格斯牛肉鹹香滿溢,牛味很濃🤤 金菇肥牛的經典搭配則是百吃不厭😆.🐏羊肉$16不要怕羊肉會騷,在香料和辣粉的加持下只會吃到惹味鮮美的味道😎.🦴雞軟骨$13朋友的愛,夠哂香辣、爽口😆.🥓豬頸肉$14爽口彈牙又惹味🥰 香辣調味完美襯托出豬油香,豬肉果然是這樣才美味❗️.🍡燒燒賣$12BBQ時會吃的燒燒賣,燒得皮脆脆的,送酒一流☺️.🍆燒茄子$26蒜香燒茄子大概是大部分人在居酒屋也會點的經典食物了😁 外皮焦脆,嫩嫩的茄子肉充滿蒜香,我吃得一絲不剩🙊.🦪生猛鮑魚X2 $38間中要豪食,所以點了鮑魚😝 烤得剛剛好,水份沒流失,口感仍然很嫩🙂 蒜香與鮮甜鮑魚也很搭👍🏻🐚清酒花甲$30意猶未盡,再點了一盤花甲🙈 與花甲粉一樣是蒜香和清酒湯底,極甜極鮮,食極都唔夠,最後我total食咗30隻花甲😂😂
重點要講咗先:花甲粉超級正,快啲去食😋😋😋
🐚招牌花甲粉$45
以錫紙包住保溫🔥基本上從頭到尾都是熱辣辣的☺️
吃完花甲粉後,載殼的碗很壯觀😂
🐮安格斯牛肉粒$28
🍄金菇肥牛$22
🐏羊肉$16
🦴雞軟骨$13
朋友的愛,夠哂香辣、爽口😆
🥓豬頸肉$14
🍡燒燒賣$12
BBQ時會吃的燒燒賣,燒得皮脆脆的,送酒一流☺️
🍆燒茄子$26
🦪生猛鮑魚X2 $38
🐚清酒花甲$30
意猶未盡,再點了一盤花甲🙈
與花甲粉一樣是蒜香和清酒湯底,極甜極鮮,食極都唔夠,最後我total食咗30隻花甲😂😂😂
食物真的超級好吃,價錢不貴,隨心所欲吃到飽都不心痛,極力推薦😋