2019-08-11
中午時分工作關係經過尖沙咀k11, 心思思去咗《幸福鳥》食串燒, 聽聞哪裏串燒非常高質素而且好多booking, 時間尚早一個人應該容易搵位。被安排坐bar 枱, 睇到所有串燒嘅製作和出品👍👍《免治軟骨雞肉串燒》$118 (4串)可以試到四款唔同 招牌口味!先食最右面嘅係[鹽]味, 雞軟骨已經攪到好碎好幼細, 混入 免治雞肉, 口感獨特, 雞肉嫩滑得嚟燒得香口, 適量嘅鹽味令這棒串燒味道冇得頂!![汁燒] 特製醬汁經燒炙後味道濃郁, 甚有日式 串燒風味。[ 激辛] 上面放了類似中式嘅桂林辣椒醬, 辣度驚人, 不過口味頓時感覺刺激。[ 芝士] 估唔到芝士味並冇蓋過免治雞肉, 同樣掂!《青蘋果味乳酸》$38, 主要係乳酸味而非青蘋果味, 配串燒確實唔錯。《豉汁燒白鱔》$68 豉汁充滿中式嘅味道, 不過烤過嘅白鱔皮勁脆肉汁超彈, 香口美味!燒雞腎$28( 七味粉)雞腎大大粒, 咬落勁爽, 唔會燒到又乾又硬, 七味粉又唔會過量但又帶少少辣味, 推介!明太子飯團 $39飯糰軟熟又唔會好黏, 紫菜夠脆, 明太子嘅餡唔算好飽滿~午市時段坐多一陣已經全場滿, 價格中上也相當受歡迎。
被安排坐bar 枱, 睇到所有串燒嘅製作和出品👍👍
《免治軟骨雞肉串燒》$118 (4串)
可以試到四款唔同 招牌口味!
[汁燒] 特製醬汁經燒炙後味道濃郁, 甚有日式 串燒風味。
[ 芝士] 估唔到芝士味並冇蓋過免治雞肉, 同樣掂!
燒雞腎$28( 七味粉)
明太子飯團 $39
飯糰軟熟又唔會好黏, 紫菜夠脆, 明太子嘅餡唔算好飽滿~
午市時段坐多一陣已經全場滿, 價格中上也相當受歡迎。