2023-05-11
今日又同Frd 們去食旺角嘅Urban,真心貓cafe除左流行之外,仲有一番好治癒嘅感覺Urban 嘅貓貓好可愛,店員好用心照顧,佢哋對貓貓嘅愛真心錫貓吾係當佢係生財工具。成間餐廳環境好舒服,好寬敞,貓貓同食客都可以好自在咁享受時光。而且! 重點!啲食物價錢唔貴,份量又好大,私認為真係值得一試!前菜我地點左青咖喱忌廉青口同煙三文魚芝士墨西哥餅啲青口好新鮮,青咖喱味道唔會太重,忌廉嘅質感令味道更加香濃,我地仲拎泥點Burger 個包煙三文魚芝士墨西哥餅就有啲墨西哥菜嘅風味,啲煙三文魚風味都好突出而且好多,抵食主菜我地點左菲力牛柳配黑松露燒汁,好juicy好香,黑松露嘅味道亦好明顯,好開胃大啡菇安格斯牛肉手工漢堡配薯角超正,漢堡餅煎得啱啱好,塊牛肉勁厚,切開飛肉汁,外脆內嫩,啲薯角亦都好香脆墨魚汁海鮮野菌意大利飯亦都好好味,意大利飯軟糯有嚼勁,墨魚汁令味道更加鮮美,海鮮與野菌亦都好新鮮飲品我地叫左白桃蘋果醋梳打,好清新,唔會太甜,非常適合消暑白桃乳酪沙冰好creamy,口感好滑順,味道亦唔會太甜草莓茘枝紅莓乾花茶好養生,茶味淡淡嘅,紅莓乾花裡面仲有啲小小嘅果肉,好特別真心Urban Caf
前菜我地點左青咖喱忌廉青口同煙三文魚芝士墨西哥餅
飲品我地叫左白桃蘋果醋梳打,好清新,唔會太甜,非常適合消暑
白桃乳酪沙冰好creamy,口感好滑順,味道亦唔會太甜
真心Urban Café係一間好舒服嘅貓cafe,食物味道亦都好正,份量又多,而且價錢亦都唔貴。作為貓咪,又鍾意食嘢,相信之後仲會有N+N更多回!