2017-02-09
細個嘅時候飲茶都係一大班人去酒樓。到咗而家做野,屋企人都會提意去下呢d新式既點心餐廳。一點心位於太子站,係路口交接位,我哋朝早去咗做運動,做完就塔車去太子,不用11點我們已經到達。當時已經有好多人排緊隊,我地一點都不心急因爲剛剛就數了我地係最後一枱可以入到第一轉既。入去坐低做嘢叫野食,吾洗一個小時店內外已經有一大班人需要登記排隊先有位,真係幸運我地入到第一轉送上熱茶。叉燒腸 $21叉燒吾乾而且好大粒,腸粉都係啖啖肉。可以稱得上係皮薄涵靚。一共有3條,肥瘦適中鳳爪排骨飯 $26排骨肉多骨少,瘦合適中,而且幾嫩滑調味剛好。鳳爪出色味道夠,不會散開。飯米分明,不會似出面好多飯都係痴住一舊舊。鮮蝦菜苗餃$20外皮薄,裏面有兩隻好大隻嘅蝦,口感爽甜。腐皮卷$22必叫之選,隻蝦真係好大隻而且外皮很薄脆,即叫即整可以無限反check。奶黃包$14奶黃我香濃綿滑,內涵非常有功力而且口感好甜都調教得適中。
外皮薄,裏面有兩隻好大隻嘅蝦,口感爽甜。
奶黃我香濃綿滑,內涵非常有功力而且口感好甜都調教得適中。