2018-09-23
每次有朋友生日,都係R晒頭唔知去邊同佢慶足,有時又唔想太貴,有時又唔想太遠,咁岩今日做野附近見到呢度,之前睇ig都見過唔少人食完讚好,所以打去係度幫朋友慶生! 香芒蟹肉炒飯,炒的飯粒粒粒分明,我就最鐘意呢種,飯與飯之間有蟹肉,超好吃!我覺得呢度既串燒最令人回味,串燒沙爹豬肉同牛肉唔會燒到太燶,沾上餐廳提供的醬料,更增添滋味!花膠烏雞香姑燉湯,一開始望落黑黑地,有點懷疑,但係一飲落飲得出就知係真材實料的燉湯,好夠火喉,,而且聽呀媽講花膠養顏,就算我係男仔有時候都要照顧下皮膚架嘛~哈哈炒菜心炒得好入味,其實我本人真係好鐘意食菜架,所以點都會叫返一碟時蔬食!冬陰公湯都好正,我認為一間泰式餐廳的著眼點好大程度係落係個冬陰公湯度,呢度既冬陰公湯酸辣程度適中,而且好足料,如果一個人飲完碗湯同埋食埋D料,相信應該好飽!