2023-02-24
假日去到元朗yoho mall3樓新開冇耐嘅牛大人食晚餐,之前已經食過好多次,絕對係質素保證💓元朗分店位置方便就腳,我哋大約5點3左右去到,已經每好多人排隊拎籌,幸好我哋已經一早book咗位,好快就入得座!想食嘅朋友仔記住早啲排隊或者上網提早卜定(˶ˊᵕˋ˵).餐廳座位多,座位空間足夠,新裝修仲坐得好舒服♡飲料區、火鍋配料區同調味區都畫一係同一邊,方便得黎且選擇都非常多。而今次我地一如既往揀咗澳洲極上和牛套餐 🥩 .🔻澳洲極上和牛套餐 $328.◽️阿麼養生濃湯鍋(7.5/10)朋友話想食清淡啲嘅湯底,所以就揀咗養生濃湯鍋;湯底以大骨做湯底,加上咗唔同嘅蔬菜做配料,清甜得黎又可以食番其他食材嘅味道❤️.◽️SRF美國黑牛後腿肉(7.5/10)今次期間限定嘅牛肉,脂肪同肉味都均衡,食落油脂唔多卻帶重牛肉香,好適合要增肌減脂嘅朋友食😻.◽️安格斯牛小排(8.5/10)油脂較多及肉質滑嫩,食落幾香油脂味,朋友好鐘意呢款肉,食完一碟又一碟🙊✨.◽️手切封門柳(8/10)肉質較鬆軟,油脂較少,但食落肉味非常香濃,好有咬口🥰我好鍾意!.◽️澳洲和牛M5牛肩卷(8.5/10)油脂分泌較均衡,但不失肉味,食落幾嫩
🔻澳洲極上和牛套餐 $328
◽️阿麼養生濃湯鍋(7.5/10)
◽️SRF美國黑牛後腿肉(7.5/10)
◽️安格斯牛小排(8.5/10)
◽️手切封門柳(8/10)
◽️澳洲和牛M5牛肩卷(8.5/10)
油脂分泌較均衡,但不失肉味,食落幾嫩滑,係我每次食得最多嘅牛( •̤ᴗ•̤ )♡
◽️黑松露海鮮漿(7.5/10)
又係一個期間限定嘅火鍋配料,見到緊係即刻叫黎試試,食落好香黑松露味,而且幾彈牙,有啲估唔到兩種食材可以咁夾!
除咗以上食材,仲有唔少配料選擇,如我最愛每次必點嘅梅甘酥脆薯、
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b