2018-12-31 179 瀏覽
今日一行二人,因為有Apps有優惠同埋因天氣凍所以想食暖粒粒嘅鍋-就選了這間(湯·米)。我們一開始本來想一人一鍋,但因其中一款巴蜀烤魚鍋未返貨,所以先叫了一個沙茶牛肉鍋+一款小食(鹽酥雞扒),諗住食完一鍋才叫另一款鍋(因為兩人坐位一人一鍋會有些迫,同埋唔能夠share咁食),沙茶牛肉鍋配粉絲-火鍋料好足,牛肉不算太肥,和牛肉份量都不少,湯底沙茶味都夠濃味,值得一試😋;而鹽酥雞扒 - 價錢抵食,份量都較多(對比街外邊),但味道就一般,唔夠鹽酥味。PS:在食的中途職員提醒巴蜀烤魚已返貨,可以落單(但由於只有兩個女仔去食,而已食一個鍋+一款小食都已經夠飽,所以未能試烤魚鍋)下次有機會會再試。整體而言價錢合理值得一試
沙茶牛肉鍋
鹽酥雞扒