2019-09-25
因為女朋友話好想食,所以就去左試下,據說是每日新鮮整的水牛芝士。當日用 Openrice book 位,可惜去到職員找不到我的 booking,搞了一陣先入到座。店內環境比我想像中更細、更迫,比較像輕便早餐店。叫了一杯啤酒,乜都好啦,生啤就好喇。尤其星期五,點都要飲下。叫了火腿配芝士,火腿正常,芝士我覺得都 ok,清清地。我比較偏向分開食,咁就好好地食到兩樣野的味道,加上火腿都不是好咸,所以可以試下就咁食。叫了 Pizza,我忘了個名,但網上話個芝士係一切會爆開。實驗證明係唔會爆開咁誇張,係入面比較流質同軟心,會流流地出來,分佈在 Pizza 上。Pizza 十分脆卜卜,好食,但我就覺得唔夠熱,係直頭唔熱,就唔係幾習慣。最後,叫了個甜品,係海綿蛋糕雪糕。上菜才知原來份量十分細,好似一件散水餅咁。我係喜歡藥水味所以我是喜歡食的,因為個外層海線都浸滿藥水味。食完呢幾樣野仲好早,因為上菜十分快,真的像輕食店。然後要飲野傾計所以就去了第二間餐廳了。