2017-03-04
最近特別鍾意去cafe食野上網見到呢個團購就即刻買左,團購只可以喺60日內使用,今晚放左學就趕過泥試下啦Book枱時要揀好哂食咩,所以我地前兩日已經睇左個餐單幾次入到Peace, 覺得環境幾舒適,尤其係用左綠色做主題。可惜我地得兩個人,冇得坐sofa首先泥既係精選是日餐湯+餐包餐湯好足料又大碗,配埋又熱又脆既餐包為呢一餐帶來一個好既開始。不過對於細食既女仔,可能飲完碗湯已經飽左一半前菜有兩個選擇:三重芝士黑松露焗薯條/蒜蓉多士拼盤我地揀左三重芝士黑松露焗薯條最上面果幾條薯條真係有好濃既黑松露味,但係低下果層薯條就同普通粗薯條差唔多。如果有多d芝士流到落底就好啦呢個團購套餐有6種主菜可以揀:煙三文魚牛油果藜麥雜菜沙律烤大蘑菇雞肉南瓜汁漢堡包黑毛豬蘑菇凱撒沙律薄餅烤雞肉黑松露忌廉汁意大利粉/意大利飯漢堡牛肉車打芝士雞蛋茄茸意大利粉/意大利飯燒完隻魷魚配野菌龍蝦汁意大利粉/意大利飯上網見到好多人都話烤雞肉好食,不過見男朋友揀左烤雞肉黑松露忌廉汁意大利飯,所以我揀左燒完隻魷魚配野菌龍蝦汁意大利粉。烤雞肉黑松露忌廉汁意大利飯幾好味,飯中有洋葱粒,如果鍾意洋葱既朋友應該會食得好開心。雞肉同想像中差
Book枱時要揀好哂食咩,所以我地前兩日已經睇左個餐單幾次
入到Peace, 覺得環境幾舒適,尤其係用左綠色做主題。可惜我地得兩個人,冇得坐sofa 首先泥既係精選是日餐湯+餐包
前菜有兩個選擇:
黑毛豬蘑菇凱撒沙律薄餅
烤雞肉黑松露忌廉汁意大利粉/意大利飯
漢堡牛肉車打芝士雞蛋茄茸意大利粉/意大利飯
燒完隻魷魚配野菌龍蝦汁意大利粉/意大利飯
烤雞肉黑松露忌廉汁意大利飯幾好味,飯中有洋葱粒,如果鍾意洋葱既朋友應該會食得好開心。雞肉同想像中差唔多,生熟程度剛好,幾滑。
之後飲品終於泥到啦。呢個團購既飲品係蜜糖柚子有氣特飲。
不過如果早d上杯野飲就更加好啦
最後就係我最期待既甜品。
四人套餐既甜品係甜品拼盤一客;
我地今次買既係二人套餐團購,甜品係香蕉朱古力窩夫一客。
不過本身以為會有好多朱古力,但原來只係有少少朱古力醬喺個窩夫上面。呢個窩夫咬落去都幾脆,不過唔係好夠熱。雲呢拿雪糕就正正常常。
溫馨提示:最好飲哂杯野飲先食甜品,如果唔係再飲杯蜜糖柚子會變到好酸