2023-04-04 575 瀏覽
係 FB 見到有街坊講王阿瑪,話佢好有性格.好聽就有性格! 唔好聽就臭檔.早年係紅磡返工,日日都會經過王阿瑪,經過4~5年,但我幫襯佢次數唔夠十次! 原因係店舖發出超級負能量,我唔想一早就食D負能量人士制造嘅早餐.每次經過,總會聽到不停埋怨或鬧人!好似今次打算寫食評,係門口等買鍋貼,佢又埋怨,叫個客等等就不停埋怨...."等幾分鐘都唔得!我D煲又未洗又無人洗,幾煮嘢呀!"其實個客無話唔等得, 而且叫客人等等就得啦,理鬼理洗咩?永遠鬧客人唔好企上門口塊鐵板,企翻出門口.之後又鬧入面個女大媽客! 個客好似話豆漿變酸,老闆娘又鬧人! 仲話唔得閒招呼佢,俾錢就行近門口俾錢....輪到我,表示買八個鍋貼,佢話除非我買埋豆漿,否則唔會賣咁多俾一個客.當然一買一賣,你情我願,咁我仲開心,反正食負能量又唔係好事,走人.係咪全香港最負能量食店,我唔敢講,但肯定係全土瓜灣最負餐廳!
係 FB 見到有街坊講王阿瑪,話佢好有性格.

好聽就有性格! 唔好聽就臭檔.

每次經過,總會聽到不停埋怨或鬧人!

"等幾分鐘都唔得!我D煲又未洗又無人洗,幾煮嘢呀!"

其實個客無話唔等得, 而且叫客人等等就得啦,理鬼理洗咩?

永遠鬧客人唔好企上門口塊鐵板,企翻出門口.