Nonsense

餐廳: Nonsense
資訊:

2024-07-11 9780 瀏覽
今次朋友揀左呢間餐廳同我食生日飯,叫左幾樣野食一齊分享,黑松露炒雜菌:黑松露味好出, 大家食第一啖都係話好鮮甜同埋好食,菇困味都好濃;海苔炸單骨雞翼:無加好厚既炸粉既單骨雞翼,食落唔會話好油好heavy~揀左最出名差不多每枱都有叫既日式煲仔飯:松葉蟹甲羅盛·海鮮·煲仔飯,呢個蟹膏味好重, 店員好貼心喧叫我地撈完試左味先,唔夠味先再加豉油,飯焦就唔算多,咋外仲叫左帶子白松露油蒜香炒扁意粉:不過不失, 但帶子都幾新鮮最後又點少得必試既甜品,分別揀左以下兩款口味: 🔹開心果吉士巴斯克軟心芝士蛋糕 配 法式焦糖燉蛋🔹榴槤巴斯克軟心芝士蛋糕 配 海鹽雪糕朋友預先同餐廳講我鍾意Happy Potter, 所以佢地用心咁畫左一幅甜品畫,第一眼就認到係哈利,仲有隻貓頭鷹-嘿美🦉真係畫得好似,勁靚呀❤️❤️即刻令到成個甜品視覺上更加升華,巴斯克蛋糕做到軟心既效果、甜而不膩;我自己就比較中意榴槤果個,因為食得出好重榴槤味, 好食。#Nonsense #birthday #celebration #dinner #foodie #suprise #eatliveplay #instafood #instafoo

最後又點少得必試既甜品,分別揀左以下兩款口味:
🔹開心果吉士巴斯克軟心芝士蛋糕 配 法式焦糖燉蛋
🔹榴槤巴斯克軟心芝士蛋糕 配 海鹽雪糕

#Nonsense #birthday #celebration #dinner #foodie #suprise #eatliveplay #instafood #instafoodie #hkgirl #hkfoodie #食玩訓 #吃喝玩樂 #美食 #煲仔飯 #巴斯克蛋糕
@eat.nonsense
2024-07-02