上次去布吉食o野果時經過已經想o黎試o下好耐,估唔到質素都有番咁上下boo~頭盤我o地點o左《生牛肉片》、《烤釀迷你墨魚》同埋是日餐湯《菠菜忌廉湯》。生牛肉同埋個湯都係普通o者,個湯咸o左o的。釀墨魚仔就幾好喇~ 份量唔多,做頭盤o岩o岩好。主菜要o左《香煎鱸魚配鮮蝦什菜》而我就揀o左《特式秘製根蘇拿芝士闊球麵》。兩碟都好味!鱸魚入味、唔油,鮮蝦夠哂鮮甜。好正!不過芝士闊球麵就好漏。但其實可選tomato sauce變成茄汁闊球麵,相信會冇咁漏(味道則..唔知會冇咁好味呢?!)闊球麵其實係佢o地Home-made o既potato dumplings~ 細細粒、煙煙‘un’‘un’、口感實在(亦頗heavy);個芝士sauce又有creamy得o黎又有d核桃碎o向度。總之就又香又滑又特別啦~ 一粒粒咁食,就係咁就清碟…….(我對佢簡直又愛又恨呀!)咁鬼飽,本來都想放棄唔食甜品。但眼見頭先o的o野幾好食,甜品都應該唔差o掛?!於是就叫o左個《意大利芝士朱古力蛋糕》(Ricotta Cheese Chocolate Cake)。嘩!難食到丫~ 件cake雖然幾冰涼,但冇芝士味;朱古力夠膽死
咁鬼飽,本來都想放棄唔食甜品。但眼見頭先o的o野幾好食,甜品都應該唔差o掛?!於是就叫o左個《意大利芝士朱古力蛋糕》(Ricotta Cheese Chocolate Cake)。嘩!難食到丫~ 件cake雖然幾冰涼,但冇芝士味;朱古力夠膽死係人o地放o係雪糕上面果o的Chocolates Chips Toppings;蛋糕則是冇味o既牛油海棉蛋糕…估唔到會衰收尾…真係當堂乜mood都冇哂.. 於是就爭扎o左好耐叫唔叫番件Tiramisu補數。雖然冇人支持我..但我依然企硬~ 好彩….都好好味o乍!件cake都幾大件,面頭果d朱古力粉簿薄一層o岩o岩好,Ladies Finger(唔係海棉蛋糕) 咖啡酒味香、又唔會太濕~ 最後我差唔多食哂成件呀!(今晚仲唔肥死我??? >.<)
呢餐2枝水、加一連Tips 都係$720 ~ Okay喎!