2018-01-20 43 瀏覽
天氣凍凍地, 特別鍾意食啲熱氣嘅嘢 。想去bbq 但係又要約埋一大班人好麻煩,決定搵間串燒店過下口癮。 牛油金菇包 入面充滿咗好多牛油,牛油味好重。比平時 自己燒嘢食嘅金菇燒得好好多,金菇一啲都冇燶到而且啱啱熟,好嫩口。 最左手邊嘅係鴨舌串,平時唔係好食鴨舌嘅我都忍唔住食番兩嚿。因為好惹味之外,口感幾彈牙。 左手邊第二串係豆腐,豆腐用咗甜甜哋嘅蜜糖燒,燒到外脆內嫩。左起第三串為虎皮尖椒,尖椒就比較辣,因為佢入面有好多辣椒 種籽,食得辣嘅會覺得好正,因為夠香口 刺激。最右手邊嘅係雞尖串,味道都係辣味為主,非常之惹味,如果份量多啲就更好啦。 牛肋肉肉質鮮嫩得嚟又有口感,啖啖充滿牛肉嘅香味 同埋肉汁。 燒嘢食一定要叫韭菜,因為咁先令韮菜嘅香味菜汁發揮到出嚟,而且食落去辣辣地好過癮。 原條燒茄子 落咗好多蒜蓉, 香蔥,辣椒粉呀一齊去燒。 茄子燒恰到好處,口感好嫩滑,味道一流。最後一度係海蝦串,海蝦都幾新鮮,肉質結實唔黐殼。 外殼甜甜哋,非常惹味。
牛肋肉肉質鮮嫩得嚟又有口感,啖啖充滿牛肉嘅香味 同埋肉汁。