2022-02-20
聽到同事大力推薦呢間餐廳的法國菜好地道就期待咗好耐🥰一如Expectation 喺一間較小型的Bistro🍽賣的不算太Fancy但傳統的法國菜🇫🇷店舖比較小氣氛適合飲酒聊天🥂慢慢詳談就麻麻哋啦 最唔法國的一點就是有Time Limit🌝 服務態度未如其他食評講的惡劣但感覺也欠親切 感覺可以來試一試但應該有更好的選擇⭐️ Raviolis D'Aubergine 🍆用茄子嘅意式雲吞好新奇🇮🇹 調味用咗比較中東嘅味道有Cumin比較濃烈🧆配上比較Creamy 既Butternush Puree🎃 口感很Rich 稍嫌Ravioli皮太厚了⭐️ Cuisse de Canard 🦆一直期待嘅油封鴨腿好法式經典味道😋 Citrus味主打既醬汁帶點酸中和了鴨腿油香🍊 肉質唔會太乾 食到最後有點鹹有可能會覺得比較似中式臘鴨😅⭐️ Rossini de Boeuf 🥩牛柳同松露醬係非常夾嘅配搭🥰 松露味道好香濃又不會太濃烈🍄加上伴碟的果仁很有秋日氣氛🍁 鵝肝未算太驚艷但有為牛扒加上了層次 😚⭐️ Creme Brulee Fruit de la Passion 🍮在經典的焦糖燉蛋加上了一個特別的Twist
⭐️ Raviolis D'Aubergine 🍆
⭐️ Cuisse de Canard 🦆
⭐️ Rossini de Boeuf 🥩
在經典的焦糖燉蛋加上了一個特別的Twist 用了熱情果載着💜 熱情果十分加分 有酸酸甜甜的新鮮感🍭 一點也不膩
⭐️ Riz au Lait 🧁
以雲呢拿為主的白米布丁🍚口感隱約吃到一粒粒的米很新奇 雲呢拿味不突出🤍面頭的焦糖餅乾有點甜膩🍪兩個甜品可能會太多