2023-05-24
今晚同老公啤啤佢❣️我哋唔想諗食乜,就直接叫咗個二人餐再加每人一杯嘢飲❣️我哋坐咗喺個戶外位嗰度🙃雖然有啲熱❤️🔥但更加似喺泰國食緊嘢嘅感覺🤣二人餐入邊我哋揀咗馬拉盞炒通菜❤️新鮮嘅通菜再加泰式馬拉盞醬炒🫡味道香辣可口👍🏻好啱送飯🫢椒鹽魔鬼魚🤤魚肉鮮嫩👍🏻外皮酥脆🥹搭埋椒鹽嘅香氣🤤啖啖都回味無窮❣️最緊要係啲魚骨全部都係軟骨👍🏻對於唔鍾意嘍骨嘅我嚟講係非常之加分🤣泰式豬髀仔🐖豬肉經過特殊嘅調味所以肉質鮮嫩多汁🤤同時酥脆嘅外皮同香辣的醬汁非常之夾❣️最後一個菜就係泰式生菜包🤤生菜包裹著香氣四溢嘅泰式肉餡🤤搭配上酸甜可口的沾醬🤤非常適合炎炎夏日嘅天氣🤣至於飲品方面,老公揀咗一杯水蜜桃啤酒❣️啤酒上面啲泡泡全部都係由沙冰打成❣️啖啖都透心涼🤣我就揀咗椰青🤣店家好貼心俾咗一隻匙羹我去刮啲椰肉食👍🏻
我就揀咗椰青🤣店家好貼心俾咗一隻匙羹我去刮啲椰肉食👍🏻