2024-01-22
今日去左深水埗食左間泰國野, 係橫街入面唔太起眼, 但係個名就幾特別, 叫馮濤泰菜呢間餐廳主要都係食泰國菜, 侍應既態度幾好, 食完既時候同佢地傾計, 原來呢到夜晚仲會做埋酒吧我地叫左個泰式酸辣海鮮湯, 生菜包, 同埋泰式雞肉炒飯先講個泰式酸辣湯, 酸酸辣辣咁好開胃, 入面有蝦子有青口等等, 湯既香料同辣椒味道都好濃郁。成個湯既口感好豐富,配埋海鮮食一流, 個湯又好飲跟著就係生菜包, 特別既係呢到既生菜包係用新鮮豬肉整, 同埋冇落味精, 平時出面食既好多時食完都會好口渴, 但係呢到一黎唔油二黎食完冇口渴, 仲有好香既香料味, 食得出真材實料, 強烈推薦最後就係泰式雞肉炒飯, 炒飯既味道好道地, 雞肉切成小塊, 嫩滑多汁, 仲加左菜同埋蕃茄伴碟, 個炒飯比較濃味, 好有獲氣, 有少少係泰國街邊坐底食既味道整體黎講, 呢到既環境幾好, 侍應態度又好, 野食又好食, 值得黎一試
我地叫左個泰式酸辣海鮮湯, 生菜包, 同埋泰式雞肉炒飯 先講個泰式酸辣湯, 酸酸辣辣咁好開胃, 入面有蝦子有青口等等, 湯既香料同辣椒味道都好濃郁。成個湯既口感好豐富,配埋海鮮食一流, 個湯又好飲 跟著就係生菜包, 特別既係呢到既生菜包係用新鮮豬肉整, 同埋冇落味精, 平時出面食既好多時食完都會好口渴, 但係呢到一黎唔油二黎食完冇口渴, 仲有好香既香料味, 食得出真材實料, 強烈推薦 最後就係泰式雞肉炒飯, 炒飯既味道好道地, 雞肉切成小塊, 嫩滑多汁, 仲加左菜同埋蕃茄伴碟, 個炒飯比較濃味, 好有獲氣, 有少少係泰國街邊坐底食既味道 整體黎講, 呢到既環境幾好, 侍應態度又好, 野食又好食, 值得黎一試