餐廳: OPPA韓國燒肉店
資訊:

今晚我地去咗試呢間主打韓式燒肉嘅餐廳試下,餐廳環境幾乾淨企理,店員服務態度超好,會主動幫手清理鐵板同會主動加爐邊蛋👍🏻☺️韓式部隊Shake Shake飯🥘呢個飯嘅份量都幾多,材料豐富,有午餐肉、泡菜、昆布、芽菜等等,全部撈埋一齊再加上有辣醬調味,好鬼惹味🤤所有材料撈埋一齊食,口感層次豐富,辣度適中,唔會太辣,啱晒唔太食得辣嘅朋友。牛氣沖天拼盤🐃🐂真係名副其實😂成個拼盤擺滿晒唔同部位嘅牛肉,包括美國上肩胛肉、美國下肩胛、美國牛小排、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌,真係應有盡有!每款牛肉嘅油花分佈同口感都唔同,可以一次過試晒咁多款牛肉,真係好幸福🥰🥰美國牛肉嘅肉味比較濃郁,脂肪分佈都比較平均,口感比較紮實😋日本A4和牛就明顯油花分佈更均勻,入口即溶,油脂香氣十足,入口即溶🤤而韓牛肉眼同澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌各有特色,各有口感,每一款都好有牛味好正🤤🤤鐵板有個位可以整爐邊蛋,可以任加!先放泡菜再倒蛋漿,因為加左泡菜,所以味道好豐富🤤提提大家,9:30後入座有8折,而且仲有宵夜拼盤time🤩🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資

韓式部隊Shake Shake飯🥘

牛氣沖天拼盤🐃🐂

提提大家,9:30後入座有8折,而且仲有宵夜拼盤time🤩

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:OPPA韓國燒肉店 (旺角)
旺角洗衣街117號建煌華廈地舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #韓燒 #韓牛 #和牛 #燒肉 #OPPA韓國燒肉店