2020-11-23
中環donki 開張後同朋友收工去行,行完附近見到呢間burger 就食下,夜晚輕食的感覺 🤣 一入到去細細間,地面係黑白磚,設計得幾chill bar 的感覺 ,店員都好主動打招呼!出面街景唔錯!英文menu 有少少睇唔明食咩,本身想叫第一個 shit the bed burger🤣🤣🤣 知佢辣辣地應該幾開胃,點知賣曬😭😭😭 店員推介一款not on the menu 的特辣漢堡,我又驚驚地唔知會有幾辣, 於是店員好好service,俾左一小片塗左辣醬既薯片試食。結果...辣到我傻左🤣🤣🤣 所以最後叫左Chicken Sando - Korean Chili ,呢款Korean Chili就屬於bb 辣,甜甜地,同炸雞都幾夾。麵包幾鬆軟,入面有生茶絲同雞肉,層次分明,口感好好,雞肉唔會鞋身好重要🤣 另外加左個popcorn chicken 🐓, 可以選擇返上面漢堡包嘅其中一款醬料!好貼心的設計!🌈因為你一個人食一個漢堡包只能夠食一隻味,心思思嘅你當然都會想試吓其他味啦😏所以叫咗蜜糖檸檬味,我覺得唔算好甜,好開胃,佢醬汁黏黏地,有少少似韓式炸雞🍗幾粒來講唔算雞肉好多,但係醬料包覆均勻,
另外加左個popcorn chicken 🐓, 可以選擇返上面漢堡包嘅其中一款醬料!好貼心的設計!🌈因為你一個人食一個漢堡包只能夠食一隻味,心思思嘅你當然都會想試吓其他味啦😏所以叫咗蜜糖檸檬味,我覺得唔算好甜,好開胃,佢醬汁黏黏地,有少少似韓式炸雞🍗幾粒來講唔算雞肉好多,但係醬料包覆均勻,食落外邊香脆,炸雞都處理得唔錯,裏面依舊嫩滑juicy, 加分!仲有貼心濕紙巾同手套🧤!
最後加多個Mala Chiken wings,真係全部都係雞 🤣 雞翼屬於細size, 呢隻麻辣味好有後勁,食左兩啖開始感覺嘴唇麻麻地,即刻想飲野呀!過癮!
野飲低卡好放心,叫左Dragonfruit rosemary oolong火龍果迷迭香烏龍茶,食burger當然要飲凍野,不過今次唔叫汽水,而係只有70卡既Dragonfruit Oolong,我怕好甜,所以飲台式飲品既時候一家會叫微糖/走糖。而呢杯本身低卡,飲落好天然好fresh,唔會好甜,而且rosemary加左多一層香味,好特別,真係唔知去邊到搵呀!真係好特別的味道😆 好似cocktail 好多層次 💗
間鋪唔大,但環境都唔錯,氣氛都幾好,雖然係open kitchen ,但唔會好大油煙味,野食中上,如果經過中環都會考慮再來!