今晚一個人喺旺角做完瑜伽🧘‍♀️🧘‍♀️🧘‍♀️,唔想食飯,突然想食碗潮州粉麵🍜🍜,要喺旺角揾間坐得舒服,環境闊落,而地方乾淨,又好味嘅潮州粉麵檔真心難,上次行過呢間樂園,就俾佢地光猛門面吸引住!☺️☺️好,今晚就入去試試,一入到去,店面積真係好大,好多卡位,座位與座位之間有足夠空間,絕對唔會發現被磨背脊問題,可以放心食🤭🤭🤭🫣🫣🫣。員工好nice, 😝我一個人都可以俾我揀卡位坐, 開心,坐低後仲同我講慢慢睇下想食咩?喺旺角難得一間唔追人落單真係好少見!🤪🤪原本打算輕食,點知俾佢哋嘅招牌菜吸引住....最後點咗精選牛三寶墨丸粗麵, 再加多杯招牌特飲:柑桔話梅雪碧!😽😽牛三寶墨丸麵一放底.....我就嚇親, 好大碗,裡面有招牌牛腩,牛筋,牛肚,每款最少有三大舊。。。跟住個粗麵底好似唔只一個麵餅咁。。。。太誇張了!難怪咁多男生都會嚟幫襯,夠晒飽👍👍🙌🙌!!講返招牌牛腩,果然好味,三分肥七分瘦,肥瘦平衡呢啲先好食,煮得剛剛好,淋得嚟仲保持咬口質感,唔會柴,又帶點軟膠質感,牛味濃有肉香,唔錯!而牛筋多入味,軟硬適中,大大舊,充滿骨膠原!而牛肚一樣好入味,無痴牙....食咗幾舊都飽咗一半!而墨丸就有食到墨

原本打算輕食,點知俾佢哋嘅招牌菜吸引住....

牛三寶墨丸麵一放底.....
講返招牌牛腩,果然好味,三分肥七分瘦,肥瘦平衡呢啲先好食,煮得剛剛好,淋得嚟仲保持咬口質感,唔會柴,又帶點軟膠質感,牛味濃有肉香,唔錯!而牛筋多入味,軟硬適中,大大舊,充滿骨膠原!而牛肚一樣好入味,無痴牙....食咗幾舊都飽咗一半!而墨丸就有食到墨魚肉, 都唔錯。。。
食下食下都食晒成碗, 正😽😽😽😽

跟住想特別推介佢杯柑桔話梅雪碧特飲🍹🍹🍹, 超級超級勁大杯,原來柑桔話梅配雪碧係好夾同好好飲!跟餐只需加$13,夠晒抵飲,喺夏天咁熱日子,解暑真係一流✨✨💯💯!!!!!下次要再嚟飲!!!!

總結,呢間粉麵檔係喺旺角難得環境好,粉麵質素又唔錯嘅餐廳選擇,會放入list 度!🥢🥢🥢
辣椒油
柑桔話梅雪碧特飲