2017-12-03
2097 瀏覽
上次同細佬試過坑口村日本美食,見隔離有間西餐廳,細佬當時已經話要試,難得今晚我地都早收工一於就入坑口村試試Davinci Cook。餐廳面積不大,裝修雅致,酒巴置於一傍,店內配以暗暗的燈飾好有情調,可惜係同細佬嚟😂Menu有好多選擇,前菜/沙律/主菜/甜品樣樣都有~款式多岩晒饞嘴嘅細佬。除左主餐牌外還有晚市套餐供應,由於細佬想試小食所以我地就決定散叫喇。檸檬沙冰好清新嘅檸檬味,味道天然,而且酸味突出,有助生津解渴,非常醒胃。Red berries tea滿滿一壺可以飲足一晚,果茶味道酸酸地,散發陣陣果香,同樣好開胃解膩。凱撒沙律沙律菜好新鮮爽甜,面飽烘到有焦香味,醬汁味道不會好濃,更能突出沙律菜的鮮味👍車打芝士焗松露薯條松露和芝士配搭好夾,松露的香味加上芝士綿軟的口感包圍住脆香薯條同吃,感覺吃多都不會膩。香茅雞翼雞翼炸得好好,皮脆肉嫩,一咬會聽到嗦嗦聲,而雞肉仍然能保持嫩滑多汁,香茅味出,配辣蕃茄醬吃就有另一番感覺,好惹味😍加拿大頂級穀飼豬扒好靚嘅擺碟,豬鞍放係烤雜菜上,豬鞍好軟淋,有肉味而不會有肉臊味,有芥末及果醬兩款醬汁,我喜歡點果醬,甜甜的果味和豬肉好夾。烤雜菜烤得好香而不乾身👍
檸檬沙冰
Red berries tea
凱撒沙律
車打芝士焗松露薯條
香茅雞翼
加拿大頂級穀飼豬扒
大廚亦係老闆,原來是從藍帶學院學成歸來的,每道菜都由她親自處理,怪不得每道菜都充滿特式,饞嘴嘅細佬都不停讚好味!😄