2021-09-14
🏝-Island Table Grocer Cafe-假日getaway 坪洲舒服好食cafe🛳記住禮拜一二唔開😚 閒日終於有機會去到👾大約12點到就唔使等 好好彩坐到窗邊位🪟晏多少少就要排隊入啦 因為坪洲冇長洲咁多Cafe🏝不過可惜果日室外座位無開😢 可能因為太曬☀️🍎Apple Turnover $28 (8/10)全部Pastry都係店主自己焗 好有屋企嘅感覺🏡好似蘋果批啲friend咁果餡 出面就係好似牛角包酥皮咁 好脆🥐又唔會太甜 鍾意apple crumble一定要試🥰🥧Maple Pecan Plait $28 (8.5/10)鍾意Maple Syrup嘅一定要試😻 好似食緊咗好多楓糖漿嘅pancake咁🥞入面就無餡嘅 但係都唔會太乾身 或者太甜🧈🍕Island Table Supreme Pizza $58 (8/10)呢個價錢黎講 個size有大過出面啲迷你批🤪都幾足料 食到好多芝士都幾滿足🧀不過係薄批黎 都係好有家嘅感覺 係order完即刻焗🔥個批好脆口 就算本身唔鍾意啲三色椒🫑 都好自然咁食曬😚🍝Lasagna $89 (8.5/10)呢個係等得最耐 基本上係食完一
-Island Table Grocer Cafe-
假日getaway 坪洲舒服好食cafe🛳
記住禮拜一二唔開😚 閒日終於有機會去到👾
大約12點到就唔使等 好好彩坐到窗邊位🪟
晏多少少就要排隊入啦 因為坪洲冇長洲咁多Cafe🏝
不過可惜果日室外座位無開😢 可能因為太曬☀️
🍎Apple Turnover $28 (8/10)
全部Pastry都係店主自己焗 好有屋企嘅感覺🏡
又唔會太甜 鍾意apple crumble一定要試🥰
入面就無餡嘅 但係都唔會太乾身 或者太甜🧈
呢個價錢黎講 個size有大過出面啲迷你批🤪
都幾足料 食到好多芝士都幾滿足🧀
不過係薄批黎 都係好有家嘅感覺 係order完即刻焗🔥
個批好脆口 就算本身唔鍾意啲三色椒🫑 都好自然咁食曬😚
🍝Lasagna $89 (8.5/10)
呢個係等得最耐 基本上係食完一樣再等一陣先有🙈
不過完全無失望 同出面啲lasagna唔同🤩
食到好新鮮嘅感覺 本身唔食蕃茄🍅 都食曬😋
唔會太重口味 係比較淡 無味精果啲🥰
都食到面頭嘅芝士🧀 如果芝士再多啲就好😜
🍹Lemonade Soda $42 (8/10)
自家製嘅double lemonade🍋 鍾意飲酸嘢嘅朋友一定要試😍
出面咁熱 飲一啖超級爽 好解渴🤩
不過summer orange soda 就冇咩特別🍊
🥥Cococino $48 (7/10)
係椰子咖啡沙冰 夏日飲都幾消暑😎
椰子味係淡淡地 都唔會冚過咖啡味☕️