海天晉匯開左一段時間都無黎過,今日早收工就過黎睇下哩邊有咩食,估唔到搵到哩間好岩打卡既餐廳。餐廳環境相當寬敞,座位與座位之間有距離感,仲有戶外座位同特別既紅沙發打卡位。餐牌上好多特色窩夫菜式,我地就揀左哩三樣👇🏻🦆Duck Confit Waffle 油酥鴨窩夫 $158油酥鴨髀有兩大隻,相當抵食!因為慢煮既關係,鴨髀肉質嫩滑,一啲都唔乾,輕輕一切就可以骨肉分離,好容易食,入口味道咸香,鴨肉蘸上酸酸甜甜既紅莓汁,味道好夾好開胃,窩夫外脆內裡質感有啲似鬆餅,上面加上大量火箭菜,旁邊仲配有蕃茄仔同無花果,好食抵食推介👍🏻🍝Mushroom Linguine 黑松露蘑菇扁意粉 $128意粉好香黑松露味,而且非常creamy同掛汁,軟硬度亦適中,拌有非常多既蘑菇同芝士,味道唔錯。🧇Banana Waffle 香蕉窩夫 $108[焦糖脆香蕉配焦糖醬及雲呢拿雪糕]雪糕有三款口味可以選擇,今次我地揀左香蕉味,非常香甜!香蕉上面有厚身既焦糖脆脆,窩夫質感同主食及窩夫一樣,上面加上cream,窩夫加埋雪糕同cream一齊食又係好正😆🍹Griddy’s Fruit Punch $68[橙汁、菠蘿汁、石榴汁

餐牌上好多特色窩夫菜式,我地就揀左哩三樣👇🏻

🧇Banana Waffle 香蕉窩夫 $108
[焦糖脆香蕉配焦糖醬及雲呢拿雪糕]

🍹Griddy’s Fruit Punch $68
[橙汁、菠蘿汁、石榴汁及雪碧]
味道好似以前去k房飲既Fruit Punch 既升級版,香甜好飲。

整體黎講,餐廳環境真係唔錯,食物亦有質素,食完飯後餐廳仲會送一人一個口罩,黎開將軍澳既話可以一試。