2020-10-04
台式飲品不嬲深受香港人喜愛,當然我都係其中一份子,出親街都想買返杯嚟飲下, 不過飲得多真係唔多健康,想健康啲但又唔可以放棄飲奶茶,就可以試下堅果奶茶。呢間主打堅果飲既NUTTEA,都hit咗一段時間,但一直都無機會試,見佢近排喺九龍灣開咗分店,咁近屋企,點會錯過呢個機會約朋友黎試下。店面走簡約風🤍呢度既堅果奶蓋同埋堅果奶,想必就係用呢五款堅果整出黎,咁足料,唔怪得飲品既堅果味咁重😍✨我嗌左杯四季春堅果奶蓋茶,微糖少冰。首先用附上既小鏟子試咗啖奶蓋先,奶蓋非常厚實,份量亦很多,重點係!入口就感受到濃濃既堅果味。之後45度角咁飲,就可以同時感受到四季春既清新同濃郁既堅果奶蓋,真係比我想像中更好飲🥰朋友係士多啤梨迷,所以要咗草莓堅果奶🍓由於佢係全素,所以食完飯飲番杯都冇罪惡感,加上佢係用新鮮嘅士多啤梨所製成,飲嘅時候可以食到一粒粒嘅士多啤梨果肉,草莓味非常出眾但唔會遮蓋堅果奶嘅味道,兩者係取得平衡並且非常好飲。不過對於唔飲得甜嘅人來講建議微甜,另外提一提呢杯係固定冰的。
店面走簡約風🤍
朋友係士多啤梨迷,所以要咗草莓堅果奶🍓