2019-06-13
今日好朋友生日,我帶咗佢去灣仔嘅Coyote 食生日飯,呢度又係酒吧又係食飯嘅好地方,連我朋友都讚好好feel~ 入到去覺得環境真係唔錯!餐廳有分兩層,下層係酒吧區會比較嘈少少,如果想舒服啲,我建議都係上返樓上食飯同傾計會比較冇咁嘈!我哋分別點左一個沙律、一個主食同小食,因為兩個女仔其實本身都食唔晒,但今日佢生日就冇計啦!先來一個牛油果莎莎醬墨西哥片,聽到個名好特別,而且侍應特別推介話係即時整個醬,於是我哋就試吓!本身我哋都好鍾意食墨西哥片,上枱嘅時候墨西哥片係熱辣辣嘅,即場整個牛油果醬真係好好味,睇住佢用足料用咗兩個牛油果黎整,的確係好有誠意嘅食物!之後再嚟一個凱撒沙律,我哋加咗大蝦,一般出邊食都好少會煎一煎隻先上碟,但呢度竟然係咁上都幾意外!大蝦咬落去都好爽,應該係落咗小小鹽調味,出嚟都好香口!蔬菜都好新鮮!唔錯唔錯!再嚟一個煙燻10安士美國牛扒,我哋叫咗五成熟,容易切開,肉質亦都好鬆軟,而且廚師煮到鎖住肉汁咁,所以壽星都好滿意!我就話坐低酒吧,但因為我哋兩個比較少飲酒,所以只叫左一杯雜果賓治就算,哈哈!