2011-04-28 40 瀏覽
睇波日,唔食外賣pizza,食壽司。其實食過N次,通常都係外賣自取/速遞,都有好有唔好,又寫下。讚︰甘蝦及牡丹蝦,兩款都食落肉爽彈牙鮮甜。甘蝦,個蝦夠哂多膏,多次食水準都KEEP到,$5X一盒,我覺得呢個價位有呢個水準,比一般壽司連鎖店或者日本超市更抵食。牡丹蝦,蝦頭啖啖肉,唔記得幾錢,印象都係幾抵食。海膽魷魚壽司,唔好用新鮮海膽黎比較,呢個用海膽撈埋魷魚做壽司,有重重海膽味,漿漿地,加埋魷魚既咬口,好食既海膽魷魚壽司。同系既黃金魷魚真係比下去。彈︰北寄貝、蟹柳,水準真係麻麻,超市也做得好過呢到。大路︰小食八爪魚同螺,味道未食都知係點樣,純粹都係當時想食。其他壽司,水準真係一時時,個人喜好的選擇。小卷,青瓜料同豬肉鬆都幾穩陣,好似$10蚊條,都幾抵食。好的說不上,不過叫做經濟抵食。日式超市或者壽司連鎖店以外,叫做多個選擇。

讚︰
彈︰
北寄貝、蟹柳,水準真係麻麻,超市也做得好過呢到。

大路︰
小食八爪魚同螺,味道未食都知係點樣,純粹都係當時想食。
其他壽司,水準真係一時時,個人喜好的選擇。
小卷,青瓜料同豬肉鬆都幾穩陣,好似$10蚊條,都幾抵食。
20 分鐘 (外賣自取)