2024-08-09 1089 瀏覽
隨着近年壽喜燒越嚟越受香港人嘅追捧,主打壽喜燒嘅餐廳亦都開到成行成市,今次我同家人嚟試咗依間新開主打關西風嘅壽喜燒餐廳。由資深日籍主廚板垣和幸先生主理,餐廳所有食材均由日本直接進口,非常新鮮👍🏻晚市套餐由$780- $1380起今次我哋選擇咗「至」ITARU 共十道菜包括:-季節前菜五款-和風茶碗蒸(內藏魚翅非常矜貴)-時刺身三款式(魷魚、鰤魚及香魚)-鵝肝配豆乳及蛋漿多士-山梨縣水蜜桃雪芭-大分和牛及A5松板和牛壽喜燒-秋田冷稻庭烏冬-北海道A5褐毛和牛海膽蓋飯-味噌湯及漬物-日本時令水果(熊本提子及靜岡蜜瓜)當中大份松板和牛肉質鮮嫩,肉味較濃而且入口即溶,松板和牛感覺較為豐盈,配上日本一得獎雞蛋一同品嚐,口感更昇華😋!此外,全晚的主角為北海道A5褐毛和牛海膽蓋飯,帶蕉香的和牛配上蛋漿及鮮甜嘅海膽,令我忍唔住一口接一口🥰。店員服務有禮殷勤,日籍主廚板垣和幸先生對每一道菜亦有細心嘅講解,十分好嘅體驗啊,期待下一次再訪!

晚市套餐由$780- $1380起
今次我哋選擇咗「至」ITARU 共十道菜包括:
-季節前菜五款

-和風茶碗蒸(內藏魚翅非常矜貴)

-時刺身三款式(魷魚、鰤魚及香魚)

-鵝肝配豆乳及蛋漿多士

-山梨縣水蜜桃雪芭

-大分和牛及A5松板和牛壽喜燒

-秋田冷稻庭烏冬

-北海道A5褐毛和牛海膽蓋飯

-味噌湯及漬物
-日本時令水果(熊本提子及靜岡蜜瓜)