2019-03-21 15 瀏覽
一直對任何冰室都好有興趣😋而經常去葵芳覓食既我知道老鳳黎咗葵芳緊係即刻去試😆💓仲要開係金潮隔黎٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و😳👍🏻由門口到店內裝修/環境至餐牌都真係好有懷舊復古既感覺🇭🇰餐牌都係信封設計 好得意😝蜜焦薯仔牛柳飯 薯仔炸過好香 外脆內軟 炸得外皮焦香香脆蜜糖味好重 又唔會蓋過薯仔香味😋牛柳份量好多 而且每塊都好嫩好入味 勁正😋加埋旁邊沙律菜口感清新新鮮🥗整體味道豐富 推介👍🏻飛仔華田 賣相滿分💯最頂有層好厚既Cream🤤邪惡到爆 口感香滑雖然好多但唔會覺得好濟!亦有蜜糖星星、可可脆作配料😋仲插住塊啤牌 好得意 印住老鳳冰室😆本身以為係裝飾 點知原來食得😂口感味道似威化餅 都幾得意🤪成杯最正就係華田極濃!作為平時好鍾意華田既我飲到咁濃郁又唔太甜既華田真係覺得勁正😳😋💓👍🏻肉燥鹽酥一字骨飯 肉燥份量多得滿瀉🤤味道鹹鹹甜甜 味道濃郁入味👍🏻肉燥肥瘦適中均勻 肉質嫩 撈飯一流好好味❤️一字骨炸得非常酥脆 食落油膩感又唔會太重炸完肉質都keep到軟嫩🤤整體唔錯😆👍🏻蜜焦雞翼作為雞翼控見到雞翼點可以唔嗌!!!呢個價錢有5隻而且味道十分唔錯😋炸得卜卜脆 每隻都大大隻夠入味🍗同樣蜜味香濃 非常惹味👅#波波
一直對任何冰室都好有興趣😋

加埋旁邊沙律菜口感清新新鮮🥗
整體味道豐富 推介👍🏻

飛仔華田
賣相滿分💯最頂有層好厚既Cream🤤
邪惡到爆 口感香滑雖然好多但唔會覺得好濟!
亦有蜜糖星星、可可脆作配料😋
仲插住塊啤牌 好得意 印住老鳳冰室😆

肉燥肥瘦適中均勻 肉質嫩 撈飯一流好好味❤️
一字骨炸得非常酥脆 食落油膩感又唔會太重
炸完肉質都keep到軟嫩🤤整體唔錯😆👍🏻

蜜焦雞翼
作為雞翼控見到雞翼點可以唔嗌!!!
呢個價錢有5隻而且味道十分唔錯😋

最特別就係個兩個波波冰😆
用咖啡/奶茶製成 做到飲到尾都唔會變淡
唔易溶又啜到黎飲好得意好正哈哈😝

香蔥大蝦叉燒炒滑蛋飯
呢個比較普通但味道都唔差!
配料份量多🤤滑蛋嫩滑 叉燒半肥瘦 蝦仁爽口
配埋蔥粒同豉油都幾好味架😍