2015-07-22 423 瀏覽
一到夏天, 雖會唸起香香甜甜的芒果.  是日經過大坑店, 就入去看看買那一款蛋糕回家, 留待第二日回公司跟同事們開心share.  我之前食過伯爵茶口味的流心蛋糕, 本來想揀蛋卷, 但見到夏天的期間款式, 就二話不話選擇了芒果口味.  很喜歡店家好貼心地提供了紙碟同小叉, 令到在公司食也無難度.一打個盒可愛的貓貓做型餅盒, 大家立即發出嘩嘩聲, 因為上面鋪滿了黃黃的新鮮芒果肉, 煞是吸引.  切開蛋糕 (因為小的刀功甚差, 所以沒有影相呃like), 中間的流心, 無蜂蜜口味的咁液態, 我覺得有一點芝士蛋糕的味道, 好香好滑, 大家都大讚好味, 可以和同事們食下呻下, 返工的苦悶生活也有一點樂趣.唔知過左芒果季節, 還會有什麼其他新口味呢!

唔知過左芒果季節, 還會有什麼其他新口味呢!
2015-07-14
外賣自取